VOCEA IMIGRANTULUI

De John W. Kearns

Autorul va invita sa adresati intrebarile generale, de imigratie, taxe sau de afaceri la e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CITITORUL SCRIE: Economia este la toaleta. Asta este America, deci am multe facturi de platit. Nu mai fac tot atati bani cat faceam acum un an. S-ar putea chiar sa-mi pierd locul de munca. Statutul meu de imigratie aici este de la luna la luna si familia care locuieste langa mine a fost arestata pentru ceva de care sunt si eu vinovat. Sa ma panichez? Sunt liber sa lucrez in UE. Sa-mi folosesc cartile de credit si sa ma duc acasa?
Tu decizi, dar eu spun “NU” si “NU“. Acestea sunt Statele Unite, nu “cornucopia de aur” din legenda. Este scump sa traiesti aici, si suntem in fata unor vremuri grele si economice si de imigrare. Dar aceasta este totusi America si ca si vremea din Chicago lucrurile se vor schimba. Economia americana uremia valorile americane. Daca devine prea nebuna si iesita de sun control, votantii americani le spun politicienilor ca e momentul sa se retraga, ca acuma. Poporul american se maniie greu si se revolta greu, dar au facut asta si urmeaza schimbarea.Eu spun sa ramaneti aici si sa rezistati. Este rau peste tot. Europenii de Est parasesc Europa de Vest si se intorc acasa, pentru ca nu mai au de munca. Am avut opt ani de cosmar de la George Bush. Cineva ar trebui sa-i arunce un pantof in cap si sa-l faca un caine (o, au facut asta deja!) Acum avem un nou presedinte si un program nou. Asteptati sa vedeti ce o sa se intample anul viitor cu economia si cu reforma imigratiei, daca poti sa astepti pana atunci. Cred ca scopul zilei de azi este sa te axezi pe planuri de viitor si sa reduci din cheltuieli. Redu din facturi pe cat posibil, ia-ti o masina veche in loc de una noua, transfera balantele de pe cartile de credit cu dobanda mare pe cartile de credit cu dobanda mica si fara taxe anuale, verifica care sunt cele mai bune si cele mai rele carti de credit, de exemplu prin a te abona la Consumer Reports( editia din Octombire 2008 a avut un articol excelent), inbunatateste-ti raportul de credit, dupa cum am mai descris in detaliu in articolele anterioare. Si incearca sa gasesti o calitate a vietii, ca sa nu doar muncesti, sa lucrezi, sa-ti faci griji si sa dormi. Fii rabdator. Se pare ca economia este si mai rea in Europa (Spania ii trimite pe someri acasa, si este greu de gasit de lucru acolo). Pe masura ce pietele de credit din Europa de Est se dezvolta si se unifica cu bancile globale, intr-un final scorul tau de credit se va transfera si agentiile de colectare te vor gasi chiar si in Europa.
A INVESTI INTR-O RECESIUNE: Real Estate este o investitie pe termen lung. Multi oameni erau speculatori pe terment scurt, “transferand” repede  propietati pe care le remodelau. Acum, ei trebuie sa inchirieze proprietatile si trebuie sa gaseasca o modalitate de a avea un cash flow pozitiv, ori risca sa-si piarda proprietatile. Valorile proprietatilor scad, ori se “reajusteaza” la nivele mai realistice, unde ar trebui real sa fie. Pentru cei ce au un credit bun si pot avea un cash flow pozitiv, aceste deal-uri sunt peste tot. Dar trucul este cum sa cumperi o proprietate intr-o piata a creditelor foarte stransa si cum sa o poti pastra ca o investitie pe termen lung.
In general, cei ce se regasesc intr-o situatie in care datoreaza bancii mai mult decat valoreaza proprietatea, si nu pot sa-si plateasca ratele, din cauza unui prost cash flow, ies din Real Estate.De obicei, acestia sunt oamenii care traiesc pe carti de credit si isi platesc ratele cu bani pe care nu ii au de fapt. Acei oameni trebuie sa se educe in planuri de consolidare a imprumuturilor, a imbunatatirii creditului, si in faliment. Daca au o propritate pe care sunt agata sa o piarda, trebuie sa planifice din timp sa se apere impotriva la foreclosure, printr-o vanzare scurta, sau “titlu in loc de” – in alte cuvinte, ar trebui sa inceapa sa negocieze devreme cu banca, si sa nu astepte pana sunt 2 luni intarziere cu plata ratelor. Si ar trebui sa caute ajutor profesional inainte de a intra in probleme.
CE SE INTAMPLA CU PIATA FINANCIARA? Toti ar trebui sa strangem bani pentru pensie. Trebuie sa fii destul de istet ca sa te platesti intai pe tine – si astea sunt depozitele de pensii, o plata pentru viitorul tau. Asta inseamna ca banii cash sunt pusi intr-un sitem de investitie. Nu totul poate sa mearga in Real Estate. Majoritatea oamenilor au un fond 401(k) sau un IRA – acestea sunt tipuri speciale de conturi care sunt tratate special din punct de vedere al taxelor asta pentru a incuraja oamenii sa stranga bani pentru pensie. Acele conturi pot fi “supravegheate activ”, adica, tu, ca si posesor al contului ai control asupra cum iti sunt investiti banii. Daca tu iei deciziile de a investi,cum poti sa decizi? Inainte de a te decide asupra unui plan, fii sigur ca faci celelalte doua lucruri necesare pentru un profit maxim: incepe devreme si contribuie cu maximul permis in fiecare an. Patru laureati Nobel in Ecomonie ii raspund unui report in acelasi fel despre modul in care si-au setat planul de pensii”Fondurile index Vanguard” “Vanguard” pentru ca este o companie non-profit si deci are cele mai mici costuri in taxe anuale. “Fonduri Index” pentru ca urmaresc sustinut limitele actiunilor cu dovezi de succes in anumite piete. A investi in actiuni index, nu inseamna a investi in actiuni individuale ale companiilor – este un sistem de investitii construit artificial. A va diversifica fondurile in mai multe fonduri index si a le recalcula periodic este important. Desi se pare ca Vanguard este punctul de inceput, chiar daca nu aveti Vanguard puteti cumpara fonduri index de la alt mamager de fonduri.
Evitati fondurile supravegheate activ intr-o piata ce hiberneaza, asa cum se intampla acum. Suint mai scumpe si mai riscante cand caderea este mai brusca. Puneti banii acolo gradual. Daca cumparati in timp nu o sa cumparati la cel mai mic pret, dar nu o sa cumparati nici cel mai scump. Intr-un final, profitul din actiuni depinde de momentul in care intrati in aceasta investitie.Cu cat platesti mai putin la inceput, cu atat mai mult  poate sa ceasca pretul in timp. Ideea este sa treceti de aceasta piata in recesiune, punand banii gradual in fonduri index cu pretul scazut care urmaresc piete care pot sa re ridice cand economia isi revine.
Este important sa cititi si sa studiati cum sa investiti cu succes. Aici am incercat sa familiarizez cititorul cu jargonul investitiilor si sa inteleaga conceptele de baza, dar pana si tehnicile de baza sunt prea multe de explicat in acest articol. Ajutor de baza este usor de gasit pe internet sau in librarii. Incepeti sa cititi si sa strangeti bani.

Prin aceasta serie de articole as vrea sa abordez probleme ce intereseaza pe cititori si sa creez discutii clare, simple, practice si creative si raspunsuri la subiecte de interes.Toate acestea se bazeaza pe douazeci de ani de experienta.Deoarece momentan nu mai reprezint clienti, ISPNA are on office si lucreaza cu avocati ce ofera consultanta juridica. Avem vorbitori de limba natala. Consultatii prin telefon su in offce pot fi programate la telefon: 312-738-2529. Vezi reclama din acest ziar.

Disclaimer:

Informatia cuprinsa in acest articol nu trebuie luata ca si consultanta legala sau opinie legala. Desi afirmatiile continute aici reflecta opiniile autorului, si nu a acestei publicatii sau a editorilor ei, informatia oferita poate fi un sumar sau o compilatie din alte surse, care sunt recunoscute aici. Continutul acestui articl este menit a fi pentru informare generala, si sunteti sfatuiti sa consultati un avocat cu privire la situatia dumneavoastra si cu privire la orice intrebare legala ati avea.

C Copyright John W. Kearns