A-ti ramas in urma cu plata la Banca?
Vreti sa vindeti proprietatea fara a avea o "foreclosure" in credit si fara sa va coste nimic?
Credit repair referals.
Ce este un "short sale"?
Este un eveniment care se intampla atunci cand datoria la Banci pentru o proprietate este mai mare decat pretul ce il puteti obtine pe proprietate in cazul unei vanzari. 
Ce se intampla in cazul in care proprietatea poate fii vanduta la acelasi pret sau chiar mai mult decat se datoreaza Bancilor dar nu sunt destui bani pentru closing costuri?
Si in acest caz se poate obtine un Short Sale in cazul in care puteti arata Bancilor ca nu aveti banii necesari pt closing costuri.
Cine va plati comisionul si avocatul care negociaza short-selul?
Banca sau Bancile, dupa caz. Vanzatorul nu va plati absolut nimic.
De ce este in avantajul meu sa fac un short sale?
Pentru ca daca proprietea ajunge in foreclosure, creditul va va fii complet distrus pentru 7 ani, iar daca aveti alte proprietati, bani la banca sau alte bunuri, Banca poate sa vi le ia. 
Sunt in proces de foreclosure. Mai pot face short-sale?
Sigur ca da. Bancile nu sunt in business sa detina proprietati. Bancile doresc sa recupereze banii datorati cat mai repede sa ii poata refolosi.  
Cat dureaza procesul de foreclosure? 
In Illinois dureaza intre 10-12 luni si in unele cazuri si mai mult pentru a lua o casa inapoi. In cazul in care Bancilor li se propune un short-sale, intotdeauna or sa doreasca sa recupereze banii cat de repede.
Cat dureaza procesul de short-sale?
Din momentul in care exista o oferta pe casa si pachetul Banci este pregatit, dureaza intre 30-90 zile pentru banca sa negocieze si sa aprobe un short-sale si apoi inca o luna pentru a face closingul.
Pot Bancile sa vina dupa mine dupa vanzare sa imi mai ceara bani?
Nu. Noi ne asiguram ca  atunci cand bancile accepta un short-sale, semneaza un document numit "Release", in care scrie ca accepta suma obtinuta in urma vanzarii proprietatii. 
Pot sa stau in casa in acest timp?
Da. Nu trebuie sa va mutati pana la closing, si nici nu mai faceti plati la banca in acest timp.
Cat timp si lucru imi va lua?
Pentru vanzator aproape nimic. Noi ne vom ocupa de negocieri, va trebui doar sa adunati anumite informatii financiare si sa completati cateva formulare.
Familia, prietenii, vecinii mei vor afla ca imi vand casa in short sale?
No. Spre deosebire de foreclosure care este publica, short saleul este privat.
http://www.whitehouse.gov/news/releases/2007/12/20071220-6.html

Pentru mai multe intrebari si pentru consultatii gratuite va rog sa sunati la Luminita Ispas, Century 21 SGR, 773.392.2906, www.chicago-homes.net, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.