CE SUNT VIZELE NON-IMIGRARE (VIZELE TEMPORARE)

Vizele de tip non-imigrare sunt vizele care se elibereaza cetatenilor straini cu domiciliul permanent in afara Statelor Unite, dar care doresc sa traiasca si/sau sa lucreze in Statele Unite pentru o peritada limitata de timp.  Legea americana se bazeaza pe prezumtia ca fiecare cetatean strain vine in Statele Unite cu intentia de a deveni imigrant, motiv pentru care sunt atarea cazuri de refuz al vizei.  O viza de tip non-imigrare eliberata de un ofiter consular atentioneaza ofiterul de imigrari de la portul de intrare in Statele Unite ca detinatorul vizei este eligibil pentru a aplica pentru o viza de tip non-imigrare.  Totusi, o viza de tip non-imigrare nu garanteaza admiterea pe teritoriul Statelor Unite, intrucat un inspector de la serviciul de imigrari de la portul de intrare pe teritoriul Statelor Unite poate sa refuze intrarea in Statele Unite daca crede ca detinatorul vizei nu este eligibil pentru a fi admis ca facand parte din categoria devize pentru care a aplicat si pentru care a si primit viza.  Cu alte cuvinte, simplul fapt de a avea o viza pentru Statele Unite in pasaport nu garanteaza intrarea pe teritoriul Statelor Unite.

Un detinator al unei vize de tip non-imigrare trebuie sa ajunga la portul de intrare pe teritoriul Statelor Unite in intervalul de timp pentru care a fost eliberata viza, si care este specificat pe viza existenta in pasaport.  Peritada de valabilitate a vizelor de tip non-imigrare variaza (intre 30 de zile si 10 ani).  De asemenea, vizele pot fi limitate la o singura intrare pe teritoriul Statelor Unite sau la intrari multiple (si acest lucru este evidentita pe viza existenta in pasaport; astfel, daca viza prevede o singura intrare, va aparea “one entry”, iar daca prevede mai multe intrari, pe viza va aparea simbolul “M”, referitor la multiple entries).

Peritada de timp pentru care cetateanul strain poate sa ramana legal pe teritoriul Statelor Unite este evidentiata pe un card de culoare alba (care se completeaza de catre cei care vin in Statele Unite in avion, inaintede aterizare), card care se numeste Form I-94 (Departure record), si care se ataseaza pasaportului beneficiarului vizei.  

IMPORTANT:

Formularul I-94 este cel care determina cu exactitate statutul non-imigrantului si validitatea/legalitatea acestui statut.  Daca un cetatean strain ramane pe teritoriul Statelor Unite peste perioada legala (depaseste data limita evidentiata pe formularul I-94), acest cetatean va fi “in afara statutului” (“out of status”), adica se va afla ilegal pe teritoriul Statelor Unite, si riscasa fie deportat in tara de origine si sa i se interzica o alta intrare pe teritoriul Statelor Unite in viitor.

TIPURI DE VIZE NON-IMIGRARE

A – Diplomati si acreditati oficiali ai guvernelor straine
B-1  -  Vizitatori in interes de servici/afaceri
B-2  -  Turista/Vizitatori pentru placere
C  -  Starini care tranziteaza teritoriul Statelor Unite
D  -  Membri de echipaj
E-1  -  Negociatori de tratate internationale
E-2  -  Investitori in baza tratatelor internationale
E-3  -  Lucratori temporari care sunt cetateni australieni
F  -  Studenti
G  -  Oficiali si angajati si organizatiilor internationale
H  -  Lucratori temporari
I  -  Reprezentantii mass-media
J  -  Schimburi culturale si educationale
K  -  Logodnice
L  -  Transferuri intra-companie
M  -  Studenti vocationali/in programe non-academice
N  -  Parinti si copii ai detinatorilor de viza G-4 (Ofiteri sau angajati ai organizatiilor internationale) si ai angajatilor NATO
O  -  Artisti si atleti cu abilitati extraordinare
R  -  Vize religioase
S  -  Snitches
T  -  Victime ale traficului de personae
U  -  Victime ale unor ilegalitati violente
V  -  Sotie/sot si copila ai unui resident permanent in Statele Unite
TN  -  Profesionali din Canada sau Mexic

VIZE DE TURIST (VIZITATOR)

Legea americana privind Imigratia si Nationalitatea definiste turistii/vizitatorii ca “straini (altii decat cei care vin in StateleUnite cu scopul de a studia sau de a presta munca calificata sau necalificata in calitate de reprezentanti ai presei, radioului, televiziunii sau a mass-mediei) avand domiciliul intr-o tara straina pe care nu intentioneaza sa o paraseasca si care doresc sa viziteze Statele Unite ale Americii pentru o perioada limitata in vederea desfasurarii activitatii de afaceri.”

Turistii, oamenii de afaceri si persoanele care participa la programede schimburi culturale in Statele Unite aunevoie de viza pentru a putea vizita legal Statele Unite.  O persoana care aplica pentru viza trebuie sa aiba un pasaport valabil pentru cel putin inca 6 luni dupa data intoarcerii din calatoria in Statele Unite, o poza tip pasaport, si dovada legaturilor de natura economica, sociala, profesionala sau de orice alta natura cu tara de origine sau cu o tara din afara Statelor Unite in care se va intoarce dupa efectuarea vizitei in Statele Unite.

VIZA DE TIP B-1

Solicitantii de viza tip B 1 sunt definiti de catre Legea Americana privind Imigratia si Nationalitatea ca “straini (altii decat cei care vin in StateleUnite cu scopul de a studia sau de a presta munca calificata sau necalificata in calitate de reprezentanti ai presei, radioului, televiziunii sau a mass-mediei) avand domiciliul intr-o tara straina pe care nu intentioneaza sa o paraseasca si care doresc sa viziteze Statele Unite ale Americii pentru o perioada limitata in vederea desfasurarii activitatii de afaceri.”

Firma de avocatura LL.M. Law Group poate sa faciliteze obtinerea de vize de tip B 1 pentru urmatoarele categorii de persoane:
  • Oameni de afaceri desfasurand activitati comerciale care nu implica angajare in baza unui contract de munca in Statele Unite ale Americii
  • Oamenide afaceri care doresc sa vina in State Unite in vederea negocierii de contracte
  • Oameni de afaceri care doresc sa vina in Statele Unite in vederea consultarii cu partenerii deafaceri
  • Oameni care doresc sa vina in Statele Unite in vederea participarii la conventii internationale pe teme stiintifice, educationale, profesionale sau de afaceri
  • Oameni care doresc sa vina in Statele Unite in vederea promovarii unui proces legal in fata instantelor de judecata
  • Oameni care doresc sa vina in Statele Unite in vederea desfasurarii unor proiecte de cercetare
  • Oameni de afaceri care doresc sa vina in Statele Unite in vederea cercetarii posibilitatii de a infiinta o sucursala/filiala/sediu secundar a(l) unei companii de nationalitate straina sau de a face investitii
  • Oameni de afaceri care doresc sa vina in Statele Unite in vederea participarii la intalniri de afaceri in calitate de membri ai Bordului de Directori ai unei companii americane
  • Atleti/sportivi care doresc sa vina in Statele Unite in vederea participarii la competitii sportive cu premii in bani
  • Agenti comerciali ai unor angajatori straini care doresc sa vina in Statele Unite in vederea achizitionarii/procurarii de bunuri, componente, sau alte materiale neprelucrate pentru a fi folosite in afara teritoriului Statelor Unite ale Americii
  • Persoanele angajate si platite in afara teritoriului Statelor Unite caredoresc sa vina in Statele Unite in vederea inscrierii intr-un program de pregatire in urma caruia ar deveni eligibili pentru viza de tip H 3
  • Angajati ai liniilor aeriene straine care lucreaza si sunt platiti in Statele Unite ale Americii , dar care nu sunt eligibili pentru tipul de viza E 1
  • Institutii educationale americane care doresc sa aduca in Statele Unite invitati lectori sau conferentiari

VIZA DE TIP B-2

Solicitantii de viza tip B-2 sunt definiti de catre Legea Americana privind Imigratia si Nationalitatea ca “straini (altii decat cei care vin in StateleUnite cu scopul de a studia sau de a presta munca calificata sau necalificata in calitate de reprezentanti ai presei, radioului, televiziunii sau a mass-mediei) avand domiciliul intr-o tara straina pe care nu intentioneaza sa o paraseasca si care doresc sa viziteze Statele Unite ale Americii pentru o perioada limitata in vederea desfasurarii activitatii de afaceri.”

Firma de avocatura LL.M. Law Group poate sa faciliteze obtinerea de vize de tip B 1 pentru urmatoarele categorii de persoane:
  • Cetateni care calatoresc in Statele Unite ca turisti
  • Cetateni care calatoresc in Statele Unite in vederea vizitarii membrilor de familie si a prietenilor
  • Cetateni care calatoresc in Statele Unite in scopuri medicale/de sanatate\
  • Participantii la conventii, conferinte, sau convocari ale unor organizatii fraternale, sociale sau de servicii
  • Artista amatori si atleti care isi desfasoara activitatea intr-un context si scop caritabil, sau care intentioneaza sa viziteze Statele Unite in vederea participarii la un spectacol, concurs sau eveniment sportiv fara premii in bani
  • Viitori/potentiali studenti sau studenti implicati in activitati scolare sporadice
  • Cetateni logoditi cu cetateni americani sau cu rezidenti permanenti in Statele Unite care doresc sa viziteze, pentru o peritada temporara/limitata familia logodnicului/logodnicei, safaca pregatiri pentru nunta sau sa reinnoiasca/reimprospateze relatia cu viitorul/viitoarea sot/sotie
  • Sotii si copii ai cetatenilor americani si rezidenti permanenti care efectueaza o vizita temporara
  • Rezidenti permanenti in StateleUnite care doresc sa intre pe teritoriul Statelor Unite pentru o vizita/situatie de urgentasi carora timpul nu le permites a aplice pentru documentele necesare si aferente statutului lor de rezidenti permanenti in Statele Unite
  •  Parinti si studentilor care nu au implinit varsta majoratului

Ne puteti contacta la urmatoarea adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  Vom lucra cu dumneavoastra si va vom oferi servicii de calitate pe masura asteptarilor.

Advertising

Translate