Cine trebuie sa completeze acest formular?
Atat cetatenii cat si vizitatorii in SUA trebuie sa completeze o declaratie vamala. Formularul 6059B contine cateva intrebari referitoare cine sunteti si ce aduceti in SUA, ca de exemplu: produse agricole/de ferma, alcool etc. Daca veniti cu familia, puteti completa un singur formular pentru toti membrii familiei.

Traducerea formularului

1. Numele de familie, prenumele, initiala celui de-al doilea nume

2. Data nasterii (ziua, luna, anul)

3. Numarul membrilor familiei care circula cu dumneavoastra (nu va includeti in numaratoare, 0 daca sunteti singur, 1 daca sunteti cu sotia, etc.)

4. Adresa la care veti locui in Statele Unite. Daca stati la hotel, scrieti numele si adresa hotelului. Nu uitati sa completati orasul ("city") si cele doua litere corespunzatoare statului ("state" - daca stati in Chicago, scrieti "IL" de la Illinois)

5. Tara unde a fost tiparia pasaportul ("Romania" sau, daca sunteti cetatean american, "USA")

6. Numarul pasaportului

7. Tara unde locuiti ("Romania" sau "USA")

8. Tara/Tarile pe care le-ati VIZITAT inainte de a sosi in Statele Unite (nu includeti tarile unde ati facut doar escala in aeroport)

9. Daca ati zburat cu avionul (cam asa se intra de obicei in USA), tipariti numele liniei aeriene si numarul zborului (daca nu le stiti, aratati-i formularul unei stewardese INAINTE de a cobori din avion si dati-i pixul daca nu stiti scrie literele pronuntate in limba engleza)

PENTRU INTREBARILE 10-14: Marcati cu X casuta "Yes" pentru "DA", respectiv "No" pentru "NU". De obicei se raspunde "No" la toate intrebarile, dar cititi-le cu atentie.

10. Calatoriti in scop de afaceri ("business")? Atentie, aceasta intrebare nu se refera la tipul vizei, ci la scopul calatoriei.

11. Aveti asupra dumneavoastra, la intrarea in Statele Unite:
a) fructe, plante, mancare, insecte
b) carne, animale, produse animale
c) bacterii, culturi de celule, melci
d) mostre de sol, sau ati vizitat o ferma chiar inainte de a intra in Statele Unite?

12. Ati fost  dumneavoastra sau unul dintre membrii familiei care calatoresc cu dumneavoastra in preajma unor animale vii chiar inainte de a intra in Statele Unite?

13. Aduceti cu dumneavoastra bani in valoare de peste 10.000 de dolari americani?

14. Aduceti in Statele Unite (dumneavoastra sau unul dintre membrii familiei care calatoresc cu dumneavoastra) marfuri comerciale? (Exemplu: articole pe care intentionati sa le vindeti in Statele Unite, mostre de materiale, etc.)

15. Daca NU sunteti rezident american, tipariti totalul bunurilor pe care le aduceti in Statele Unite si pe care intentionati sa le lasati in SUA la plecare (de exemplu, cadouri - in dolari; pentru ele se platesete vama doar daca vama este peste 100 de dolari). Daca sunteti rezident american, tipariti totalul bunurilor pe care le aduceti in Statele Unite (dumneavoastra sau unul dintre membrii familiei care calatoresc cu dumneavoastra, in dolari). De obicei nu se declara nimic.

Important
Semnati si datati formularul. Nu predati formularul la ofiterul consular (cel care va pune viza), dupa ce treceti de el, veti ridica bagajele si apoi veti trece pe langaofiterul vamal, caruia ii veti preda formularul. Urmariti ce face toata lumea.
Daca nu sunteti cetaten, va trebui sa completati inca un formular, pentru imigrari, de culoare alba, numit I-94.
RoCo: Centrul Comunitar

Statistici

Users
13740
Articles
21725
Articles View Hits
26124652