VOCEA IMIGRANTULUI

De John W. Kearns

Autorul va invita sa adresati intrebarile generale, de imigratie, taxe sau de afaceri la e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

“UNITATEA FAMILIEI”: SCOPUL POLITICII DE IMIGRARE

INTREBARE: POT SA MA DEPORTEZE DACA AM UN COPIL NASCUT AICI IN SUA?

RASPUNS: ICE A DEPORTAT 100.000 DE PARINITI DE COPII AMERICANI IN ULTIMII ZECE ANI

O investigatie a inspectorului general din cadrul  Departamentului de Securitate Nationala a aratat ca oficialli de imigratie au deportat 108.434 de persoane care erau parinti de copii nascuti in America, in perioada 1998-2007. Raportul investigatiei a fost facut public recent.

Acest numar se poate sa nu fie complet, pentru ca ICE nu tine date detaliate despre parintii ce au copii cetateni americani. De fapt, aceste statistici sunt foarte slabe, poate chiar numai estimative. De ce ar tine ICE statistici despre ceva ce ar putea sa=i faca sa arate rau? Simplul fapt ca aceasta investigatie a avut loc si rezultatul fost facut public , este un semn bun. Insa nu se stie cati copii aveau acei parinti, daca au fost lasati in urma, si cati din acei copii erau minori.

„Sunt intristat, dar nu surpins sa aflu ca guvernul nostru, in postura anti-imigratie, a despartit sute de mii de familii in ultinmii zece ani” spune Rep. Jose Serrano, D-NY.

MAI MULTE STIRI IMPORTANTE: Serrano face parte din Comisia de Apririeri din Camera Reprezentantilor care ajuta sa se decida cati bani revin departamentului de securitate nationala in fiecare an. El a introdus o lege , Actul de protejare a copilului cetatean, care ar permite judecatorilor de imigratie sa ia in considerare ca imigrantii sunt parinti de copii cetateni americani. O sa vedem mai mult despre cum asta va afecta cazurile de imigratie pe masura ce legislatia se formeaza.

STATISTICI PROASTE, ATITUDINI PROASTE: Purtatoarea de cuvant ICE, Barbara Gonzales a spus ca agentia va revizui daca sa adopte proceduri sa ia in considerare daca imigrantii deporatati au copii sub varsta de 18 ani care sunt cetateti americani. Dar ea a vorbit de asemenea despre potentialul efect negativ daca se vor acorda excluderi pentru imigrantii ce au incalcat legile americane.” A fi parinte, nu scuteste pe nimeni de la respectarea legolir nationale, inlcuzand legile de imigratie” s psus Gonzales.

Oficialli de imigratie evalueaza daca e bine sa stranga mai multe informatii despre parintii pe care ii deporteaza ai caror copii pot fi cetateti americani lasati in urma. Ice spune ca va studia daca va putea sa strangamai multe informatii despre parintii pe care ii deporteaza. Agentia asteapta sa emita rezultatele in aproximativ doua luni.

Copii familiilor de imigranti ce sunt cetateni americani au creat de mult o dilema pentru congres in incerarile de a controla imigratia. Cei ce se nasc in SUA devin automat cetateni americani. Dar copiii cetateni maericani trebuie sa aiba 21 de ani ca sa poata petitiona ca parinti lor sa devina rezidenti permanenti in SUA.

„Daca, in realitate, cativa (copii) au fost lasti in urma aici, atunci ai tragedia trista ca s-au rupt familii” spune Serrano. „Daca ar fi luati inapoi, as putea sa comentez ca rezultatul actiunilor noastre este deportarea cetatenilor americani. Cum deportezi un cetatean american?”

Unii critici spun ca persoanelor neautorizate sa fie aici nu  trebuie sa le fie persims sa ramana pentru ca au copii nascuti aici. Din cauza acestei probleme, este chiar o miscare pentru a inlatura privilegiile de cetatenie americana la nastere in SUA, asa cum este in Germania.

Inspectorul general al departamentului de Securitate Nationala, Richard Skinner, a spus ca numarul parintilor deportati creste in general in timp. Oficialli de imigratie au raportat un total de 319.382 de deportari in 2007, comparativ cu 174.813 in 1998. In 1998, 13.081 de parinti au fost deportati.


Prin aceasta serie de articole as vrea sa abordez probleme ce intereseaza pe cititori si sa creez discutii clare, simple, practice si creative si raspunsuri la subiecte de interes.Toate acestea se bazeaza pe douazeci de ani de experienta.Deoarece momentan nu mai reprezint clienti, ISPNA are un office si lucreaza cu avocati ce ofera consultanta juridica. Avem vorbitori de limba natala. Consultatii prin telefon su in offce pot fi programate la telefon: 312-738-2529. Vezi reclama din acest ziar.

Disclaimer:

Informatia cuprinsa in acest articol nu trebuie luata ca si consultanta legala sau opinie legala. Desi afirmatiile continute aici reflecta opiniile autorului, si nu a acestei publicatii sau a editorilor ei, informatia oferita poate fi un sumar sau o compilatie din alte surse, care sunt recunoscute aici. Continutul acestui articl este menit a fi pentru informare generala, si sunteti sfatuiti sa consultati un avocat cu privire la situatia dumneavoastra si cu privire la orice intrebare legala ati avea.

C Copyright John W. Kearns