Cand te muti la Chicago (in statul Illinois de fapt), permisul de conducere emis de o alta tara (sau de un alt stat american) este valabil si poate fi folosit timp de 90 de zile.


Daca NU intentionati sa ramaneti mai mult in Chicago, puteti sa va folositi permisul precedent pe termen nedefinit! Asadar, daca sunteti oprit de politie dupa mai mult de 3 luni trebuie sa faceti dovada/sa sustineti ca nu aveti intentia de a ramane in Illinois ca rezident permanent. Sau in cazul in care nu ati venit in Chicago de mai mult de 3 luni de zile, faceti clar acest lucru.

Trebuie de asemenea sa stiti ca orice vizitator in viza, care are viza valida pe cel putin 6 luni, poate lua permisul de conducere in Illinois (se numara din ziua examenului). Pentru mai multe detalii referitoare la examenul de conducere, cititi articolul Examen Permis Auto

Mai multe informatii despre obtinerea unui nou carnet gasiti pe website-ul de la DMV Guide

Va recomandam sa cititi si sectiunea "Intrebari si Raspunsuri (FAQ)" la Secretary of State

English version

When you become a permanent resident of Illinois, your driver's license from your previous state or country can be used for up to 90 days. If you do not intend to remain permanently in Illinois, you may continue to use your previous license indefinitely. But check your home state regulations for any possible restrictions on how long you may use your license in another state.