III. OBTINEREA CARTII DE IDENTITATE

(inapoi la cuprins)

In cazul in care nu detineti carte (buletin) de identitate valabil, aveti posibilitatea de a solicita eliberarea unei carti de identitate, care va fi folosita pentru obtinerea pasaportului. Cartea de identitate se obtine in baza unei procuri separate, urmand aceeasi procedura ca si in cazul procurii pentru obtinerea pasaportului.

Actele necesare pentru eliberarea cartii de identitate:

  • certificatul de nastere romanesc;
  • actul cu care se face dovada adresei de domiciliu (de regula, actul incheiat in conditii de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ);
  • vechiul buletin de identitate in original (in cazul in care buletinul de identitate este pierdut sau furat, va fi obligatorie depunerea raportului politiei in original, intocmit ca urmare a declararii pierderii / furtului actului de identitate)
  • pasaportul romanesc ·4 fotografii marimea 3 / 4 cm., avand la baza o banda alba de 5 mm
  • datele din buletinul/cartea de identitate apartinand mandatarului din Romania (data si locul nasterii, domiciliul, CNPcod numeric personal), seria, nr. si data eliberarii B.I./C.I.)
Taxa consulara pentru autentificarea procurii speciale de pasaport, respectiv de carte de identitate este: 45 USD. Taxa pentru certificarea persoanei: 30 USD.

(inapoi la cuprins)

Acest articol a fost pus la dispozitia dumneavoastra de Consulatul General al Romaniei din Chicago.