Sunt convins ca fiecare dintre noi a avut nevoie la un moment dat sa trimita un colet cuiva. Fie ca vorbim despre expedierea coletelor in tara sau in afara tarii, sunt cateva reguli de care e musai sa tinem cont. Daca ne dorim ca obiectele sau produsele sa ajunga in regula si sa fie in siguranta pe toata perioada depozitarii si transportarii, trebuie sa stim cum sa ambalam corect.

Ambalarea difera de la un produs la altul, in functie de materialele din care acesta este confectionat. Astfel incat produsele din materiale fragile, cum ar fi sticla, ceramica sau portelanul, se pot deteriora extrem de repede daca nu sunt ambalate corespunzator.

Drumul unui colet de la expeditor si pana la destinatar este unul destul de lung. Asa ca ambalarea corecta este unul din pasii pe care trebuie sa ii respectam cu strictete daca ne dorim ca acestea sa nu se deterioreze pe timpul manipularii de catre angajatii firmei de curierat sau in timpul manevrarii lor in depozite.

Cum ambalam corect produsele pe care vrem sa le expediem?

Alegem o cutie potrivita.
- Cutiile alese trebuie sa se potriveasca produsului/produselor pe care vrem sa le expediem. Asa ca vom alege cutii de dimensiune aproximativa, astfel incat sa nu risipim spatiu inutil. Bineinteles, daca nu avem o cutie intocmai cu dimensiuni identice, putem alege o cutie mai mare si vom umple spatiul gol. In acest fel, nu va ramane spatiu si obiectul nu se va misca din locul sau.

Alegem materiale de protectie.
- Recipientele casante au nevoie de protectie suplimentara asa ca e indicat sa le acoperim cu hartie, carton franjurat sau alte produse de acest gen.

Ambalam cu folie cu bule.
- Dupa ce am ambalat podusele cu partile proeminente (manere) in hartie, vom infasura fiecare obiect in parte cu folie cu bule. Folia cu bule este cea mai buna alegere pentru a proteja orice obiect casant astfel incat creeaza un strat protector cu aer. Folia cu bule se muleaza usor pe orice suprafete, permitand protejarea oricaror tipuri de marfuri, chiar si a celor cu forme neregulate.

Separarea obiectelor.
- Daca intr-un colet vom pune mai multe obicte, e indicat sa le invelim pe fiecare individual cu folie cu bule iar intre ele asezam folie din carton ondulat.

Punem obiectele in cutie.
- De indata ce am respectat pasii de mai sus, asezam cu grija obiectele in cutia pe care am ales-o, umplem spatiile goale cu folie de spuma sau folie cu bule pentru protectie ridicata.

Inchidem cutia.
- Acum e momentul sa sigilam cutia. Pentru acest pas avem nevoie de benzi adezive. Benzile adezive sunt disponibile intr-o gama variata de latimi, grosimi si culori, in functie de preferinte si necesitati.

Asadar, pentru a fi siguri ca obiectele ce dorim sa le expediem vor ajunge in siguranta la destinatar, este indicat sa respectam acesti pasi importanti. Nu e deloc greu, iar pe piata vom gasi produsele necesare la preturi accesibile.

Voi cum ambalati un colet?

https://www.facebook.com/sendpackllc/
https://sendpackllc.com/