By Magda Pescariu

 

Cea mai mare insula populata a Mediteranei, Sicilia este un teritoriu mitic, magnific si intens controversat. Marcata de o istorie zbuciumata - douazeci si cinci de secole de succesiune a unor civilizatii venetice si eterogene - si de un peisaj arid, chiar daca de o frumusete intensa, Sicilia sugereaza la prima rostire asociatia cu violenta si cruzime, cu saracie si doliu. Ne gandim la Mafia si la vaduvele inlacrimate, la stradutele intortochiate si albite de arsita, la drumurile pietruite pe care le strabat doborati de caldura cei care “nu au vazut, nu au auzit, nu stiu” decat legea tacerii, omerta. Dar asta probabil pentru ca am vizionat de prea multe ori “Nasul” sau “Ghepardul” sau chiar toate episoadele din “Caracatita”. Asocierea nu este lipsita de adevar, dar e simplista, limitativa si neinformata. Sicilia de astazi este nu numai una dintre cele mai frumoase si vizitate regiuni ale Italiei, ci si un pamant cu o cultura bogata si semnificativa, fara de care ar fi aproape imposibil sa intelegem istoria intregii lumi.

 

O vacanta in Sicilia este o infuzie de cunoastere si relaxare, o aventura si un rasfat in orice perioada a anului. Compania de turism Perfect Tour ofera sejururi in Sicilia la preturi extrem de avantajoase si include tururi de vizitare a celor mai interesante obiective turistice ale zonei.  Marturii ale influentelor artistice grecesti, romane, paleocrestine, arabe, gotice, renascentiste, baroce si moderne se gasesc pretutindeni in Sicilia.

 

Cele noua provincii ale insulei abunda in monumente de arhitectura sacra, temple si teatre, incantand sufletul oricarui calator insetat de cultura si aventura. Templul Concordiei (Agrigento); casele cu hol, curte interioara si pardoseli mozaicate construite in secolul III i.C., cum este Villa Romana del Casale din Parcul Arheologic Piazza Armerina; Templul Atenei, Catacombele, Castelul Eurialo sau Biserica San Giovanni l’Evanghelista la Siracusa (din provincia Siracusa); Catedrala din Palermo, Capela Palatina, Biserica Sfantul Ioan Sihastrul (Palermo); Amfiteatrul din Catania; Palatul Stefano di Taormina, Teatrul Antic din Taormina sau Tindari (in provincia Messina); si, fara indoiala, o excursie la vulcanul Etna (cu ascensiune pana la 3000m) sunt tot atatea posibile puncte de itinerariu turistic.

 

Dar Sicilia ofera si savoare intr-ale rasfatului, fie el culinar (bucataria siciliana fiind renumita – sa nu uitam de pizza cu peste preparata aici dupa retete traditionale) sau bahic (vezi vinurile robuste ale Siciliei - Sambucca di Sicilia, rosul Nero d’Avola/Calabrese sau vinul alb Carricante/Etna).  Vacanta siciliana este o experienta totala, intensa si regeneranta. Ca sa parafrazam, “vedi Sicilia e poi mori”!

 

Pentru romanii din SUA rezervarile se pot face direct la divizia Perfect Tour – USA.

 

Date de contact:

 

Daniela Ionescu

General Manager

Cell:  (818) 726-5151

www.perfect-tour.com

24/7:  (818) 907-9800 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.