In jurul filmului California Dreaming s-a facut atata reclama... ce credeti despre el ? Personal nu gasesc valoarea filmului , decat exceptand ideea originala a scenariului, dar mesajul este dezamagitor si se incadreaza in tiparele regizorale post-decembriste de ridicularizare a slabiciunilor nationale fara insa a indica alternative. Majoritatea personajelor romane din film sunt corupte, dispuse la compromisuri ieftine si sufera de o lipsa de incredere in sine dusa la limita (toate personajele asteapta ca solutia problemelor lor sa vina din exterior, in acest caz de la "americani" ).


Orice entitate umana si sociala are probleme specifice (chiar si americanii) dar nu acest lucru este definitoriu, dar mai ales modul in care adresezi aceste probleme.


Rezumat intr-o fraza pentru mine filmul are o idee originala - intalnirea a doua culturi diferite in circumstante extraordinare, o exceptionala executie artistica dar fara valoare morala. Daca esti cel care arata cu degetul si despui la piele slabiciunile trebuie sa iti asumi si autoritatea etica de a arata calea catre indreptare iar acest film ca si majoritatea filmelor din ultimii 10-15 ani ignora acest imperativ .

Astept cu sufletul la gura un film care sa evoce viata si statura morala a adevaratilor romani si crestini, ca cea a lui Corneliu Coposu de exemplu.