Un roman de 22 de ani, condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare in Italia pentru furt din conturi, a povestit pentru autoritatile italiene modul de operare al bandei din care facea parte. Cititi in continuare marturia romanului care a reusit sa pacaleasca peste 200 de italieni, redata de cotidianul Il Giornale.

"Cumparam cartele telefonice fara nici un fel de act, de la marocanii din pietele milaneze Loreto si Corvetto. Plateam cam zece euro pentru fiecare astfel de cartela", spune Sorin Pascu. Cu ajutorul acestor cartele se conectau la internet si trimiteau mii de e-mailuri de tip phising, semnate "Posta Italiana". "Unii dintre destinatari accesau linkul fals si-si introduceau datele personale: numarul de cont si parola", continua romanul.

Odata obtinute aceste informatii, incepea devalizarea contului. "Faceam mai intai o verificare, sa vedem daca erau bani in acel cont. Daca gaseam sume convenabile, ii scoteam sau ii transferam in conturi despre care credeam ca nu sunt supravegheate", marturiseste Sorin Pascu.

Pentru a scoate sume mai mari decat limita bancomatelor din Italia (respectiv 250 de euro), banda intra in cazinouri. "Aici, limitele sunt mai generoase. De obicei mergeam in cazinourile din Sanremo, Venezia si Saint Vincent", se incheie depozitia romanului.